Terapie prin hipnoză regresivă

Când am început să scriu pe acest blog (și pagina de facebook Chakra Relaxata) am avut un singur gând: dacă prin ceea ce scriu și împărtășesc eu aici din experiența mea personală pot ajuta un singur om să înțeleagă ceva, să își confirme ceva, să primească o cât de mică susținere, este suficient. Mi-am îndeplinit misiunea. 

Am început să scriu într-un moment în care din ce în ce mai mulți oameni începeau să își descopere drumul către ei. Și am descoperit că dacă reușești să transmiți din suflet, din cine ești tu, mesajul este întotdeauna primit. Pentru că sufletele au limbaj comun, dincolo de cuvinte, de diferitele experiențe, de categorisirile acestei societăți imperfecte.

Acum peste zece ani am pornit pe drumul incredibil de greu și de frumos în egală măsură al aflării propriului adevăr, al săpării din ce în ce mai adânc în mine pentru a descoperi cine sunt, de unde sunt blocajele și suferința din viața mea, ce lecții am de învățat.. Ce m-a mânat în luptă? Ca și prietenul Buddha, nu am mai vrut să sufăr. M-am încăpățânat să cred că viața poate fi echilibru, bucurie, acceptare, creștere. Și așa este.

Dintre toate terapiile prin care am trecut sau pe care le-am studiat, cea mai apropiată de sufletul meu și datorită căreia am făcut salturi uriașe în munca mea cu mine este hipnoterapia, mai exact terapia prin hipnoză regresivă. 

Din rolul de client, încet încet am simțit chemarea de a urma diferite formări în domeniu (hipnoză ericksoniană și terapie prin regresii hipnotice), pentru că doar prin scris a început să nu mai fie suficient pentru mine. Mulți dintre cei care citesc ceea ce scriu mă întreabă lucruri, îmi povestesc bucăți din viața lor, din necazurile lor.. Mi-am dorit să pot face mai mult decât să îmi dau cu părerea. Simt că a venit momentul să fac mai mult decât să scriu. 

Dacă ai o problemă, nu vreau să-mi spun eu părerea. Este egal cu zero; eu vorbesc din sistemul meu de credințe, din cine sunt eu, din viața mea. Eu vreau să te însoțesc în călătoria ta către tine. La nivel profund. De la nivelul conștientului este mai greoi §i de durată. Ce putem face este să mergem împreună să identifici sursa problemei, pe care ai îngropat-o atunci demult, ca să te protejezi. 

Am vrut să pot ajuta oamenii să acceseze subconștientul, deoarece eu cred că acolo este cheia. Da, se pot conștientiza multe lucruri discutând sau acumulând cunoaștere. Și toate acestea au un mare rol în prelucrarea minții conștiente. Dar straturile acelea profunde se află întotdeauna adânc îngropate în subconștientul nostru. Acolo transformările sunt cu adevărat remarcabile.

Vindecarea este munca ta și doar a ta. Vindecarea este meritul tău și doar al tău. Vindecarea apare spontan când mergem la sursă și acolo, adânc în subconștientul tău, îți regăsești (ascunsă bine, sub nenumărate experiențe negative, traume și neîncredere) PUTEREA TA. 

Și uite așa, a venit momentul să încep un drum pe care îl simt în toate structurile ca fiind misiunea mea reală, de suflet, și să te invit, dacă rezonezi cu mine, să facem o călătorie în straturi mai profunde, să descoperim sursele anumitor blocaje, relații disfuncționale, patternuri negative sau probleme care îți afectează viața de zi cu zi.

Pentru că viața de zi cu zi este singurul reper care ne arată ce trebuie să vindecăm în noi. Totul este proiectat în exteriorul nostru, trebuie doar să fim din ce în ce mai atenți și să ne plasăm din când în când în rolul observatorului. După ce am identificat problema, următorul pas este să mergem mai în profunzime la sursa ei.

Te aștept cu drag! 

Raluca Ștefainschi

______________________________________________________________________

Pentru programarea unei ședințe de regresie hipnotică trimite email la raluca@regresiihipnotice.ro. Vei primi un email cu toate informațiile legate de ședință.