Viața – marele maestru

Posted by

Pe drumul acesta al meu către mine – lung, interesant, pe alocuri anevoios, pe alocuri dureros, și totuși atât de frumos, am învățat (zic eu) niște lecții importante pe care aș vrea să vi le împărtășesc:

  • primul pas pe drumul vindecării rănilor emoționale este antrenarea minții în a lăsa locul intuiției din ce în ce mai mult; validează-ți intuiția, încearcă să te conectezi din ce în ce mai mult la ceea ce simți în interior și chiar în corpul fizic. Orice întrebare ai avea, răspunsul corect este DOAR în tine, poți închide ochii, te relaxezi, pui întrebarea și observi cât poți de detașat răspunsul corpului tău (fizic și emoțional) prin senzații, impresii, reacții; e important să ne conștientizăm propria intuiție și să o creștem, prin validări, prin înțelegerea lecțiilor.
  • ai încredere în oamenii care simți că te pot ajuta. Vei spune “da, dar sunt atât de mulți șarlatani, oameni rău intenționați..”. Înainte să-mi încep munca interioară, eram atât e deconectată de mine încât în toată confuzia vocea intuiției mele era aproape imperceptibilă pentru partea mea conștientă. În mod inconștient însă, ea funcționează ÎNTOTDEAUNA. O instanță superioară va atrage în jurul tău exact oamenii care îți sunt necesari, exact situațiile de care ai nevoie. Întotdeauna. Așa că ai încredere, deschide-te. Închiderea înseamnă frică. Frica atrage fix obiectul fricii. Mergi către oameni, cere ajutor, discută despre problemele tale, de preferat într-un cadru terapeutic, contra cost, pentru că altfel vei ajunge să îți vampirizezi familia și prietenii;
  • orice terapie cu care rezonezi este perfectă pentru tine, DAR ține minte că 70% din succesul terapiei îl reprezintă dorința ta de a te vindeca și încrederea și deschiderea pe care o ai pe relație cu acel terapeut; iar dacă întâlnești șarlatani, învață lecția pe care ei ți-au adus-o, ai avut nevoie de ea;
  • fiecare rezonează cu ce rezonează, personal nu validez nicio formă de terapie în care terapeutul se poziționează superior clientului, în care el spune că face chiar și 1% din muncă. Singura persoană care deține soluția problemelor tale ești TU. Cine zice altfel se minte și te minte. Terapeutul este un instrument important, el te poate ghida în munca ta cu tine, dar niciodată nu te vindecă, nu te salvează. TU și doar TU ești sursa vindecării tale. Terapeutul te poate ajuta să atingi acele resurse din tine care din anumite motive sunt blocate temporar. Ele s-ar debloca oricum, însă prin anumite forme de terapie deblocarea este mai facilă și mai rapidă. Vei simți care sunt acele terapii potrivite pentru tine.
  • pentru ca un terapeut să te poată ajuta, trebuie să-l investești cu încredere. În viața mea am avut o încredere fantastică atunci când simțeam că o anumită terapie mă poate ajuta, o încredere care poate fi catalogată ca naivitate pură. Mi-am luat evident și multe “țepe” (multe le știți, că am scris despre ele:)). Dar prețuiesc aceste “țepe” mai mult ca orice, au fost lecții fără de care n-aș fi putut merge mai departe. Și am reușit ca nici o țeapă să nu-mi știrbească încrederea în oameni. La un moment dat recomandam și altora diverși terapeuți și terapii și am observat cum la mine făcuseră minuni iar la ceilalți câteodată nimic. De ce? Pentru că dacă ești ca structură bănuitor, ai senzația că toți vor să te fure, să profite de pe urma ta, automat te închizi și nu mai primești nimic. Asta îți arată că nu ești pregătit și dispus să te vindeci. Încă.

Dar mai presus de toate, relaxează-te. Ești exact unde trebuie să fii, chiar dacă nu pare. Ai încredere în proces. Noi vindecăm acum, strat după strat, răni vechi și grele. Fii blând cu tine. Probabil cea mai frustrantă lecție este cea a răbdării. Dar răbdarea se construiește din încredere. Învățăm să avem încredere în viață, în noi și în cei din jur. Viața este vindecare și vindecarea este viață. Poți accelera procesul prin terapie însă atunci când în forul tău interior ai luat decizia, viața se va ocupa să îți trimită oameni, situații, experiențe pentru ca tu să ajungi la tine.

Ai încredere.

—————————————————

Pentru programarea unei ședințe de regresie hipnotică trimite email la raluca@regresiihipnotice.ro. Vei primi un email cu toate informațiile legate de ședință.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.