Cum ne putem vindeca și regăsi puterea interioară prin hipnoterapie/hipnoză regresivă

Posted by

Când vine pe lume, omul este o foaie albă. În primii ani de viață, prin interacțiunea cu mediul și cu oamenii din jurul său, el își formează programe care se inoculează în subconștient, devenind reperele la care își raportează întreg cursul vieții mai târziu ca adult. Problema este că el fie absoarbe aceste programe din energia celor din jur fie își creează unele noi având ca principal scop supraviețuirea într-un mediu care de cele mai multe ori îl respinge, nu îl acceptă sau nu îl vede în totalitate așa cum este el, autentic.

Copilul este și are nevoie de iubire, de acceptare totală a cine este el, așa cum este el. Însă din păcate această lume este plină de foști copii neiubiți, nedoriți, neacceptați. Așadar el își fabrică sau absoarbe aceste programe în efortul disperat de a obține iubirea și acceptarea celor din jur, sinonime cu siguranța. Toate aceste programe sunt stocate în subconștient.

Crescând, partea conștientă începe să se dezvolte, începe să-și construiască personalitatea, în mare măsură tot ca răspuns de apărare și adaptare, pe baza programelor care deja rulează. Între partea conștientă și subcoștient se formează încet încet un filtru numit factorul critic al minții subconștiente.

Orice informație, de orice tip, pe care individul o primește din exterior trece invariabil și automat prin acest factor critic al minții subconștiente. De exemplu, dacă în copilărie o fetiță și-a format în subconștient programul “eu sunt urâtă” (fie peluat de la mamă (cazul meu), fie prin anumite comentarii, mici gesturi, mici răutăți aparent nesemnificative ale altor copii), ca femeie ea poate primi milioane de complimente de la milioane de alte persoane, ele nu vor conta. Atunci când primește din exterior informația “ești frumoasă”, acel filtru va interveni și va compara în ce măsură informația primită este în acord cu setul de programe care rulează în subconștientul ei. Orice informație care corespunde cu programul din subconștient va fi validată și acceptată (“îți stătea mai bine blondă” sau “pari obosită”). Orice informație care contrazice programul din subconștient (“ești frumoasă”) va fi la nivel profund invalidată și automat respinsă.

Așa funcționăm.

De aceea alergăm disperați după noi și noi confirmări din exterior. Pentru că ele nu vor fi niciodată suficiente, se opresc la nivelul minții conștiente, obținem un dram de satisfacție temporară, dar golul provenit din programul care rulează în subconștient rămâne în continuare. Niciodată el nu poate fi umplut prin lucrul exclusiv cu mintea conștientă.

În transă hipnotică reușim să dizolvăm bariera dintre conștient și subconștient.

Hipnoterapia regresivă este din punctul meu de vedere cea mai eficientă metodă de a identifica, transforma și vindeca programele limitative de la nivelul subconștientului (preluate sau autocreate în copilărie), ce țin atât de individ cât și de subconștientul colectiv în ansamblu. Oamenii sunt ființe multidimensionale și interconectate, astfel încât toate experiențele fiecărui aspect al unui suflet dar și ale tuturor celorlalte suflete sunt stocate la nivel profund. Karma este atât individuală cât și colectivă, de aceea fiecare om care vindecă o bucățică din el vindecă automat și o bucățică din karma colectivă, astfel fiind din ce în ce mai ușor pentru toți ceilalți să se vindece și să se trezească (chiar conceptul de “karmă” este un program al subconștientului colectiv pe care noi ca umanitate va trebui să-l vindecăm). 

Procesul de regresie, de accesare a sursei unui anumit dezechilibru manifestat de client în viața de zi cu zi, este 100% experiența clientului (conștientizări, eliberarea emoțiilor stocate, înțelegere superioară a motivelor pentru care experiența respectivă a avut loc sau a anumitor patternuri comportamentale/relaționale, acceptarea și vindecarea), terapeutul având doar rol de ghidare, creare și menținere a spațiului energetic. Prin conectarea profundă cu sinele său, omul conștientizează că el este deținătorul absolut al puterii în spațiul său energetic, așadar tot el este singurul care se poate salva pe sine, prin conștientizare, curățare energetică, eliberarea emoțională și vindecarea sursei dezechilibrelor manifestate în fizic și emoțional.

Așa cum spunea Jung, până nu aducem în conștient tot ceea ce păstrăm îngropat în subconștient (programe, tipare, frici, furie, etc.), toate acestea ne vor conduce viața și le vom numi destin.

Accesând în mod direct programele din subconștient și sursa lor (momentul la care ele au luat naștere), procesul de vindecare este mai rapid și mai ușor, comparativ cu procesele care presupun accesarea doar din conștient. Asta nu înseamnă că alte tipuri de terapie nu sunt utile, dimpotrivă, ele pot fi un pas esențial în antrenarea minții conștiente în a ne da voie să accesăm partea subconștientă.

E important să lucrăm cu noi la nivelul de profunzime cu care suntem confortabili. Indiferent cine ar fi, încercați să identificați un terapeut cu care rezonați, poate cu o altă formă de terapie, doar lucrați cu voi, curățați mâzga de sute de vieți de pe sufletele voastre, ajungeți la puterea voastră, pentru că a venit timpul. 

Misiunea uriașă pentru care toți suntem aici în aceste momente începe să se contureze, dar acea ascensiune despre care se vorbește atât este individuală, fiecare decide și depune propriul efort pentru accesarea acelei linii temporale în care omul își regăsește esența divină și își materializează o viață de bucurie, așa cum vrea el, aliniat cu sinele său superior.


Pentru programarea unei ședințe de regresie hipnotică trimite email la raluca@regresiihipnotice.ro. Vei primi un email cu toate informațiile legate de ședință.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.