Ieși din turmă. S-a deschis țarcul.

În seara asta simt nevoia să vă transmit câteva adevăruri irefutabile:

 • Începem cu începutul, și anume Biblia e o carte tradusă și total neadaptată peste veacuri, care prezintă în mod absolut onest și nealterat adevărul despre misiunea lui Iisus, exact așa cum a fost relatat de apostoli, fără o virgulă schimbată, fără niciun interes politic de manipulare a maselor și de menținere a oamenilor într-o stare omidică (cuvânt creat pe loc de mine, într-un elan co-creator, vine de la “omidă”).
 • Pământul este singura planetă locuită, restul Universului se plictisește îngrozitor dar lasă că ne distrăm noi și pentru ei.
 • Facebook-ul este un mijloc de socializare și comunicare care a luat naștere în mod spontan într-o cameră de campus undeva în America, creat de adorabilul student Mark, plictisit de atâtea integrame. CIA a aflat din presă.
 • Apple nu stochează amprentele deștepților care vor să nu le găsească nevestele mesajele cu amantele. Le șterg pe loc. De jenă.
 • Google nu stochează informații privind TOT ce cauți tu ca tot omu’.
 • Providerii de internet NICIODATĂ nu stochează traficul online.
 • Providerilor de telefonie mobilă nici nu le-a trecut vreodată prin cap să stocheze convorbiri sau mesaje telefonice.
 • Băncile niciodată nu transmit informații privind soldurile conturilor, că e ilegal. Mai puțin acum, că e obligație legală. Se numește CRS (Common Reporting Standards).
 • În tot excel-ul ăsta care se creează cu cine ce bani are în ce cont, totul este făcut pentru protecția oamenilor, în niciun caz ca cine știe, cândva, când le e lumea mai dragă tuturor, să se “naționalizeze” tot. Pentru protecție, evident.
 • Media e un sistem onest de transmitere obiectivă a informațiilor, în care politicul nu are niciun amestec.
 • Președinți, parlamentari și guvernanți ajung în posturile respective prin vot perfect democratic, deoarece nimeni din conducerea vreunui stat n-ar fi atât de nasol încât să manipuleze și să bage din greșeală vreo câteva zero-uri în softul de calculare a numărului de voturi liber exprimate. Da, fiecare vot contează!
 • Revoluțiile și orice forme de protest sunt mișcări spontane total necontrolate, de-a dreptul surprinzătoare, care pot duce la schimbări politice de anvergură fără absolut nicio implicare a serviciilor secrete (interne și mai ales externe).
 • Președinții, parlamentarii, prim-miniștrii, miniștrii sunt cei care iau deciziile politice la nivelul fiecărei țări, având ca singur interes patriotismul și grija față de popor.
 • Vaccinurile sunt niște seruri care ne arată grija aproape maternă a guvernanților fiecărei țări față de populație, fără niciun interes financiar și politic (gen reducerea populației). Mai nou, suspinând de grijă, vor să introducă vaccinarea obligatorie, pentru că nu pot risca să piardă vreun contribuabil ignorant, care nu acceptă vaccinarea.
 • Politicienii respectă cu sfințenie doctrinele pe care le reprezintă, nu fraternizează și nici nu au business-uri comune, pentru ei primează interesul cetățeanului.
 • Membrii guvernelor, angajați pe salarii mult inferioare mediului privat sunt niște eroi moderni ai zilelor noastre, care renunță  la confortul lor și al familiilor lor pentru a-și pune priceperea în slujba oamenilor, fără niciun alt interes în afară de propășirea poporului. Așa să îi ajute Dumnezeu.
 • Fiecare stat e absolut independent și nu niște pioni pe masa de șah a celor (câțiva) care de fapt conduc întreaga lume și stabilesc când e momentul de revoluții, de războaie civile sau mondiale, în funcție de interesele lor.

Și atunci, veți întreba, ce e de făcut? Dacă nu ne implicăm nu se schimbă nimic. Trebuie să ieșim în stradă, să facem revoluție, nu? Doar suntem specialiști în “revoluții”.

Parțial, perfect adevărat.

Sistemul actual este magistral creat. În cadrul lui nu vom putea schimba niciodată nimic.  Niciodată nu vom putea schimba regulile jocului urmând regulile jocului. Pentru că oricât de paradoxal ar părea, revolta împotriva sistemul de fapt înseamnă tot respectarea regulilor sistemului.

Singura soluție este detașarea de joc cu totul. Pe cât se poate, eliminarea atașamentelor care ne țin captivi în joc. Detașarea de drama generală. Creșterea spirituală personală duce automat la eliberarea de atașamente, așadar recâștigarea libertății.

Nu poți schimba tu singur sistemul, dar te poți detașa de el. Toată drama, furia, revolta, ura generală, deși perfect justificabile, nu trebuie să fie și realitatea ta. Acolo unde este atenția ta se află conștiința ta.

Nu te lăsa târât (lucru dificil de altfel, sunt de acord, dar posibil) în vibrația unei societăți muribunde. Aceasta este singura rezistență reală la sistem, la stat în forma lui actuală. Nu revoluțiile de stradă, ci cele personale, detașarea fiecăruia de toate emoțiile negative care plutesc de atâta vreme în aer, deasupra capetelor noastre.

Și atunci când masa critică se va atinge și suficient de mulți oameni vor reuși detașarea de sistem și mai ales de aversiunea față de sistemul actual, el se va dizolva de la sine. Pentru că noi îl ținem în viață. Atât cei care l-au creat cât și noi, cei care îl detestăm.

Noi ne creăm realitatea, noi stabilim dacă alegem lupta și rezistența sau ne focusăm conștiința pe ceea ce contează cu adevărat.

Nimeni niciodată nu va putea controla un om care nu are frici și atașamente. Nu este o muncă ușoară, dar fiecare dintre noi, cei ce au început să se trezească, a început să înțeleagă că este posibil. Și, în plus, că asta ne este misiunea.

Dacă încă te mai întrebi care este misunea ta personală, uite că ți-o zic eu acum: să nu fii oaie.

P.S. Acest articol nu are în niciun caz intenția de a leza în vreun fel imaginea vreunei oi, animale extrem de simpatice de altfel. Disclaimer-ul este pentru oameni, oile (animale) au înțeles că vorbesc metaforic..

Foto: O turmă de oi părăsind țarcul pe poartă. Nu există gard.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Ieși din turmă. S-a deschis țarcul.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.