Să ne jucăm de-a v-ați eclipselea!

Posted by

Fraților, mă grăbesc să scriu și eu ceva, că nu întrezăresc mari șanse în viitor. Vine eclipsa de lună, cea mai lungă, cea mai lată, cea mai mare, cea mai sângerie, cea mai transformatoare. S-ar putea să-mi trăiesc ultimele momente ca mine, că vineri în jurul orei 23:00 mă transform.

Stați liniștiți, se pare că și voi, n-avem scăpare. Tone de karmă se ard (în unele zone), se îneacă (în altele), probabil se vor cutremura (în altele) sau pur și simplu se vor evapora în neant.

Tocmai când începusem și eu să mă accept, să-mi placă un pic așa de mine, evident mă transform. O luăm de la capăt.

Dar în pregătirea eclipsei, cât încă ne putem utiliza cei doi ochi din dotare (de sâmbătă încolo va fi o metodă învechită), vă recomand un film foarte mișto, care vă va pune un pic pe gânduri (sper), a cărui acțiune se întâmplă fix într-o noapte cu eclipsă de lună.

Filmul se numește Perfetti sconosciuti (2016) (în traducere liberă Perfect strangers).

O să vă povestesc doar puțin, merită să-l vedeți, credeți-mă e foarte tare. Mai ales sfârșitul.

Într-o seară senină, pe faza maximă a eclipsei de lună, un grup de prieteni (trei cupluri și un tip singur) se întâlnesc în casa unuia dintre cupluri pentru o cină relaxantă, amuzantă, ca-ntre prieteni..

Toate bune și frumoase până când una dintre ei le propune să joace un joc: să își pună toți telefoanele în mijlocul mesei și să citească cu voce tare toate mesajele primite și să asculte pe speaker toate convorbirile, indiferent cine sună sau trimite mesajele.

Evident nu toți sunt încântați de idee, dar în același timp e greu să refuzi fără să pari că ai ceva de ascuns, nu? Că n-ai vrea să se creadă că ai ceva de ascuns… Că tu n-ai nimic de ascuns, nu?

Din momentul acela filmul începe cu adevărat și vă invit să îl vedeți, că merită. N-o să vă stric surpriza.

Și mai merită să ne punem întrebarea, mai ales cei implicați în diverse relații: pe câți îi ține să-și pună acum telefonul pe masă, fără parole, coduri, amprente și irisuri? Cât de onorabili suntem dacă ne ia cineva la bani mărunți? Cât de soți imaculați, soții ideale, părinți impecabili sau copii perfecți suntem?

Așadar, ca să trăim o eclipsă cu adevărat cutremurătoare, ia provocați-vă voi soții, iubiții, prietenii la acest joc. Ia să vedem ce iese! Hai să ne mai și jucăm! Credeți că tonele alea de karmă se duc așa, de la sine? Să le ajutăm un pic, zic!

Supraviețuitorii eclipsei sunt așteptați să-mi trimită impresii despre film, dar mai ales să-mi spuneți dacă v-ați jucat cu mine!

 

Please follow and like us:

3 comments

  1. Buna, Mi-a placut articolul si pot oricand sa ma joc pentru ca nu am nimic de ascuns sau de care sa-mi fie jena. As vrea sa vad filmul, dar nu l-am gasit cu subtitrare in limba romana. Toate cele bune si eclipsa linistita cu eliberari usoare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.