Pomul cunoașterii miștoului și a nasolului

Posted by

Azi e o zi mișto. E ziua mea. Permiteți să raportez, am finalizat cu succes (?!) 4 cicluri de 9 ani, 6 cicluri de 6 ani și 5 cicluri de 7 ani (plus unul) (specialiștii în numerologie care au acum toate informațiile legate de viața mea de până acum sunt rugați să nu comenteze).

M-am gândit să trag și eu niște concluzii înainte de programarea la clinica de chirurgie estetică. Ghizii și entitățile de lumină care mă înconjoară mi-au transmis în ritm de tobe mesajul clar că e momentul.

În canalizările avute am fost asigurată că fiecare operație estetică îmi va aduce un plus de înțelepciune, fiecare gram de acid hialuronic mă va pune în contact cu sinele meu superior, mult mai neted.. Fiecare mililitru de silicon îmi va ridica și întări capacitatea de materizalizare, fiecare liposucție îmi va elimina mai mult sau mai puțin din kilogramele de karmă acumulate..

Cu înțelepciunea celor 36 de “primăveri” finalizate, mă simt capabilă să trag următoarele concluzii existențiale mustind de cunoaștere, la care intenționez să adaug în viitor și coloană sonoră, că nu ne strică niciodată încă o manea mișto..

Așadar:

 1. Viața e mișto, cu excepția momentelor, zilelor, anilor sau a vieților nasoale.
 2. E mișto să fii mișto, dar câteodată e nasol. Uneori e mișto să fii și nasol. Nasolul nu e ceea ce pare, tot nasolul e mișto de fapt, că nasolul are și el sensul lui, și în general nu poți fi mișto dacă n-ai fost nasol.
 3. Ce e cu adevărat nasol e să fii nasol și să nu știi. Dacă ești nasol dar măcar știi, ți-o iei nasol conștient, asumat. Dacă ești nasol și inconștient, devine chiar nașpa, că ți-o iei nasol la nesfârșit de la toți nasoii pe care-i atragi în jur. Că da, dacă ești nasol toți din jur sunt nasoi și chiar și din unii mișto nu reușești să scoți decât nasolul.
 4. Acum, poți în același timp să fii mișto în capul tău, dar dacă te lovești numai de nasoi, îmi pare rău să vin cu vești proaste, da’ de fapt ești un nasol. Totul e energie, nasoală sau mișto. Ideea de bază e să rezonezi mișto. Dacă știi că ești nasol și-ți place, mișto!
 5. O altă regulă de aur este sub nicio formă, NICIODATĂ, să nu te pună nasolul să zăbovești mai mult de 3 secunde pe facebook pe un citat de-al lui Dalai Lama, Tolle, Walsch, Lazarev, Paler sau… Teo Trandafir. Sau și mai tragic, să te apuci să citești vreo carte sau să vezi vreun documentar cu tentă d-asta.. Ăla ești! Ca să zic așa, ai pus-o! Brusc toată viața ta se va nasoli crunt, tot nasolul din tine va da năvală, o să te dai cu capul nasol de toți pereții.. Nu ai cum să te mai întorci, că oricât de nasol ar fi, parcă mai nasoală e euglena care-ai fost.. La un moment dat, în funcție de cât de căpos ești, o să fie mișto, dar din experiență proprie îți zic că nasolul e nasol. Dar și miștoul e mișto, nah.. Asta până ajungi să vezi miștoul din nasol și nasolul din mișto..
 6. Ca în basmele cu Făt Frumos, pe drumul cunoașterii nasolului și a miștoului te vei întâlni cu mulți oameni mișto, dar și cu mulți nasoi. Contra sumei corecte, majoritatea vor părea super mișto în a scoate nasolul din tine. Nasol. Doar tu poți vindeca nasolul din tine în mod mișto, ăilalți sunt doar niște nasoi care se chinuie cu nasolul lor, exceptându-i pe ăia mișto care chiar o să te ajute mișto. Cu adevărat nașpa e să-i deosebești, dar vestea bună e că ne întoarcem la esențial: nimic nu e nasol, totul e mișto. Și cel mai mișto e când începi să vezi miștoul în tot.
 7. Toți suntem un mare mișto, viața e mișto (exceptând momentele, zilele, anii, viețile în care nu e), dar hai că e mișto cât mișto face de noi, și chiar ne-am distra dacă n-am fi așa nasoi.
 8. După ani de zile de lupte seculare între miștoul și nasolul din tine, abia le dai de cap că afli că de fapt miștoul și nasolul nu există. Te oftici nasol rău că ai pierdut atât timp cu niște miștouri și nasoale inexistente, după care afli că nici timpul nu există. Mișto!
 9. Esențialul e să fie mișto, să nu fie nasol! (asta e o adaptare după unul dintre cei mai mișto maeștri ai mei, de fapt al nostru, al tuturor)

Namaște!

(în traducere liberă, miștoul din mine recunoaște și se înclină miștoului din tine)

Foto: Nasoii ăia de Adam și Eva, cu glicemia lor scăzută cu tot, că de la ei ni se trag toate nasoalele….

 

Please follow and like us:

4 comments

 1. La urât și la frumos la ” bine și la rău ” …
  de se ar face urâtă nevasta am schimba o cu alta :

  ar fi mai namaste astfel ?!

 2. Si ca expresii ale energiei universului ce suntem, in momentele, zilele, anii, vietile alea naspa te intrebi de ce mama măsii (bunica) nu te-a exprimat universul ca o râmă sau un copac or o piatra.
  Nu am cerut eu sa fiu om! Ia cacatu asta inapoi!, iti zici. Si daca nu te aude nimeni, care are timpane sa auda, or daca nu ai curaj sa te arunci in gol atunnci ce faci? .. cacat. Iei curriculum de om si ti-l asumi. Naspa or misto or cum or fi el. Plm, should be fun. Traiasca bărbosssu’ de sus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.