Luk Sau Fuk (aceasta este întrebarea)

Posted by

 

Astăzi a fost o zi cumplită. M-am trezit dis de dimineață și tot CHI-ul se proptise într-o rață mandarină, evident extenuat după o noapte în care s-a izbit năuc prin dormitorul meu octogonal, din oglindă în oglindă.. Vina este numai a mea, am uitat să acopăr oglinzile, așa cum scrie în manualul de feng-shui de sub perna rotundă pe care dorm..

Momentele de groază au continuat, pentru că aseară m-am demachiat, ceea ce evident a sporit gravitatea impactului oglinzilor neacoperite..

Am incercat să momesc CHI-ul, pentru că situația devenea chiar disperată. Una dintre rațele mandarine (pentru cine nu știe, rațele mandarine se achiziționează fengshuic în perechi, ca să-ți găsești sufletul pereche, adică rățoiul tău divin…) se deplasase și stătea cu spatele la perechea ei, ceea ce clar aduce de la 5 la 7 ani de ghinion în dragoste, cu executare.

(pentru singurul cititor care nu știe, CHI-ul este forța vitală, adică ceva care intră pe ușă, cu care e mișto să te ai bine.. de unde și interesul meu pentru evoluția lui)

Abia trezită din somn, am avut proasta inspirație să încerc să îl momesc așadar cu “broasca râioasă pe monede norocoase” (Chan Chu, pentru cunoscători; 4,90 RON). Disperat, a sărit în “vasul abundenței cu 5 dragoni din bronz și perla norocului” (360 RON), în colțul sud-estic..

Am zis să-l las să se liniștească. În mod ciudat, deși forța mea vitală zăcea îngrămădită sub un dragon, am constatat că pot totuși să umblu prin casa.. Probabil era o reminiscență din vremurile când ne înțelegeam.

Proporțiile dezastrului le-am conștientizat abia când am ajuns în living, acolo unde înțelepții Fuk Luk Sau  (jur, există, dați pe google!!!:)))), amplasați ca la carte la loc de cinste, pe cel mai bun mileu și imediat lângă bibeloul cu pescarul, se rotiseră haotic și ajunseseră poziționați în Luk Sau Fuk (ceea ce e o întrebare pe care mi-o tot pun de ceva timp… adică, pana mea, Luk Sau Fuk?).. Să ne hotărâm odată!!!

Evident, următorul gând a fost la Pi Yao, aflat pe birou, pentru a contracara influența negativă a Marelui Duce Jupiter, eu fiind puternic influențată de Tai Sui. Ce, n-ați înțeles nimic??? Vă dau eu niște link-uri utile..:))

În fine, zic să fac o pauză, mă duc să-mi fac o cafea la cafetiera de pe N – NV, că e clar o zi grea.. Mă așez confortabil pe canapeaua din living, imediat sub oglinda Ba Gua (12,50 RON), mă relaxez, inspir puținul CHI venit de la vecini și admir peretele de cărămidă roșie la care dă terasa mea din sufragerie.. Consultantul de feng-shui a calculat, pentru maximă abundență fereastra trebuie orientată pe E-SE, fără discuție!!! Noroc că vecinul a respectat totuși PUZ-ul și peretele lui e la o distanță de 1,5 m; deocamdată casa lui e la roșu, sper să o picteze cu albastru, am un mic exces de metal mai nou cu implantul dentar, trebuie compensat cu niște apă..

Da! Mi-am mai revenit; întotdeauna reușesc să mă echilibrez cu ajutorul priveliștii minunate și  a tabloului cu Guru Rinpoche pentru relaxare (220 RON).. În plus, am răsuflat ușurată când am văzut că totul era ok, câinii Fu stăteau cuminți la locul lor lângă piatra Shi Gan Dang, deci duhurile rele n-aveau nicio șansă (12 RON)..

L-am sunat totuși pe consultantul feng-shui, i-am explicat comportamentul CHI-ului, mi-a zis că la mine încă este în faza de adolescență și mă pot aștepta la asta, cică își revine.. Legat de rațele mandarine, se pare că acest comportament ostil al rățoiului față de rață se datorează faptului că din harta Ba Gua lipsește cu desăvârșire zona căsătoriei, deoarece acolo este situată, conform planului clădirii, toaleta vecinilor. Clar, trebuia să-mi imaginez..

(să știți că asta cu toaleta e pe bune, luată aproape cuvânt cu cuvânt de pe un site de consultanță în feng-shui, la testimoniale; am râs trei ore.. aș menționa sursa dar nu cred că vor..) 

Bine că am aflat acum, că Maricica de la 3, săraca, a pățit-o! A înșelat-o bărbată-su dintr-un singur motiv: plasase nefengshuic o fântână în holul de la intrare, pe S-SE!!! Auzi! S-SE!! Câtă inconștiență!!! Normal că din vina ei, bărbată-su a înșelat-o cu Angelica de la 2.. Noroc că a venit consultantul feng-shui și a remediat toate problemele emoționale, fricile și traumele vechi: a mutat fântâna pe N-NE, cum e normal. Gata. S-a rezolvat!

Da, nu știu de la ce, o fi fost cafeaua, o fi fost priveliștea cu cărămizile, o fi lucrarea celor trei înțelepți Luk Sau Fuk, dar CHI-ul și-a revenit. Totul e ok acum, îmi pot vedea de treabă..

În drum spre ușă totuși, mi s-a părut că statuia cu Buddha râzând (59 RON) nu doar râdea, făcea pe el de râs…

Foto: Luk Sau Fuk 

(alegerea este a fiecăruia)

În onoarea arhitecților de pretutindeni..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.