Feminitatea pe înțelesul femeilor și subînțelesul bărbaților

Posted by

Într-o lume în care bărbații defilează pe tocuri de 10 pe catwalk, iar femeile (mai exact structurile lor osoase) fumează trabucuri pozând androgin pe coperțile revistelor de “frumusețe”, devine puțin avangardist să abordezi teme atât de ieșite din tiparul societății cum sunt feminitatea și masculinitatea.

Și totuși.. Începem astăzi cu feminitatea..

Cu toții tindem, conștient sau nu, fiecare în ritmul lui, spre echilibru. Arhetipul uman a fost creat într-un echilibru perfect al energiilor feminine și masculine. După cum am mai propovăduit pe aici, consider că suntem în esență suflete unitare, întregi, care momentan am ales sau a ne-a fost necesar să explorăm mai profund fie aspectul feminin fie pe cel masculin.

Pentru a atinge echilibrul, un bărbat trebuie să își descopere și să-și exprime energiile feminine corecte, într-o măsură corectă și în momentele potrivite.. Nu, acestea nu se referă la culoarea potrivită a lacului de unghii, nici la blugii skinny și nici la forma în care își pensează sprâncenele.. Nuu… Este vorba despre blândețe, empatie, răbdare și restul calităților specifice energiei feminine.

La fel, o femeie va trebui să-și descopere și să-și exprime calitățile masculine corecte.. Din nou, nu mă refer aici la obținerea unei ținte cât mai bune a scuipatului, la ultimele înjurături sau la tăiatul lemnelor cu toporul… Nuu… Mă refer la hotărâre, putere de decizie, capacitate de a fi independentă și multe alte calități specifice energiei masculine.

În ziua de astăzi s-a ajuns la un adevărat spectacol (traducere generoasă din englezescul “freak show”) în care femeile muncesc cot la cot cu bărbații pe șantier, schimbă roțile la mașini, cară tone de sacoșe de pe la supermarketuri, sunt într-o competiție furibundă pentru funcții înalte, pe scurt fac tot posibilul să-și dovedească potențialul masculin, într-o demonstrație stupidă de “n-am nevoie de un bărbat în viața mea” care nu face decât să erodeze societatea deja bolnavă.

Totul dintr-un fel de răzbunare surdă pe bărbați, pe femei, pe viață și în cele din urmă pe ele.

Pentru a încerca să ajungem la rădăcina lucrurilor, trebuie să demontăm miturile care au tot fost vehiculate de-a lungul istoriei recente despre ce înseamnă feminitatea.

Nu, o femeie feminină (ar părea pleonasm dar nu este.. în realitate faptul că ești o persoană de sex feminin nu îți garantează automat feminitatea) nu trebuie să se alinte, să se pisicească aberant, să vorbească doar în diminutive și “ț”-uri în loc de “ce”-uri și să-ți zgârie timpanul cu vocea miorlăită.. Nuu.. Alea sunt de obicei  niște gâsculițe fără mult creier și sigur fără personalitate care s-au prins că unii fraieri pun botul și se mulează și ele pe ce cred că prinde la public.. (acum na, depinde și de tipul de public de care ești interesată..)

Nu, fusta scurtă și tocurile de 12 nu îți garantează nici ele feminitatea prezenței suave, sunt multe femei mult mai feminine în salopetă pe șantier decât altele cocoțate pe ditamai papainoagele.. Unde mai pui că de obicei picajul este complet nefeminin..

Nuuu, dacă faci boticul ăla țuguiat nu ești mai femeie.. Arăți doar ca o rățușcă penibilă care cerșește atenție.. NOT classy..

Nuu, dacă ești femeie nu înseamnă că te-ai născut pentru a fi întreținută de un bărbat, slavă Domnului trăiești într-o țară cu acces egal la educație, fără diferențe foarte accentuate de șanse la o carieră între bărbați și femei (dovadă multe femei care au ajuns pe poziții de conducere), pune iubita mea mâna și învață, muncește și fă-ți singură rost de bani de gentuțe.. Știu, e greu, dar încearcă..

Pe de altă parte… Nuu, dacă ești femeie nu înseamnă că ești o victimă permanentă, că așa ai văzut la mama și la tata, și e ok ca bărbatul să îți mai dea o palmă că tu nu ești în stare să îți iei viața în propriile mâini.. Fă un efort, nu zice nimeni că e ușor, și ieși din situațiile de genul acesta.. Ai toată puterea în tine.. Găsește-o!

Buun, mai e un aspect.. Ești mamă.. Superb! Este într-adevăr exprimarea supremă a feminității tale, alături de împlinirea sensului pentru care ai fost creată (perpetuarea speciei).. Dar nu e musai să faci din asta centrul universului tuturor din jurul tău..Din momentul în care s-a născut primul copil , cu siguranță poți găsi minim un alt subiect de conversație în afară de scutecelele, lăpticul, somnicul și căcuțul aluia mic.. Experiența de a fi mamă este unică, dar nu este totuși singura experiență prin care treci..  Sper…

O femeie poate fi feminină păstrând timbrul vocal cu care a înzestrat-o natura, folosind cuvintele în mod normal și fără să-ți dea senzația că discută permanent cu un nou-născut.. Credeți-mă, fetelor, se poate.. S-ar putea ca și lui Iubi să-i placă..

A fi femeie nu înseamnă a fi slabă, nu înseamnă a fi neajutorată, nu înseamnă a fi inferioară, la fel cum nu înseamnă a fi manipulatoare, nu înseamnă a fi agresivă, nu înseamnă a fi superioară.

Momentan, în toată deriva generală, femeile aleg să penduleze între comportamentele de victimă (slabe, neajutorate, miorlăite, pisicuțe) și agresor (manipulatoare și în general pasiv-agresive, controlatoare, tot pisicuțe, dar varianta cu ghearele scoase).

Mai există categoria celor care aleg singurătatea.. Aici, totul este discutabil. Singurătatea sănătoasă (solitudinea) este o etapă absolut necesară în cunoașterea de sine, în pătrunderea în adâncul ființei tale, în vindecarea rănilor vechi, chiar a celor ancestrale și este o etapă în viața oricărui om pe care o recomand din toată inima..

Dar, aici există niște capcane. Sunt multe femei care își defilează cu mândrie statutul de femeie singură și independentă, dar toată aparenta fericire este de fapt mască pentru suferința de a fi singură, pentru suferința de a fi fost abandonată, respinsă.. De aici până la feministele autentice mai este doar un pas. Pentru ele bărbații au rol pur decorativ, cel mult să deschidă borcanele de gem în toiul iernii.

Așadar..

 

Nu, dacă te lasă mașina în pană în mijlocul pustietății nu stai picior peste picior, cu buzele țuguiate în cel mai feminin mod și cu fustița atent așezată de jur împrejur.. Nu, pui mâna și montezi roata de rezervă, pentru a te duce în primul oraș, unde să găsești un service unde să stai picior peste picior cu buzele țuguiate și cu fustița atent așezată de jur împrejur..

Nu, dacă te desparți sau divorțezi (irelevante motivele) nu mori feminină de foame, pui mâna și îți găsești un job, faci ceva, orice, pentru că tu știi că ideea e să trăiești feminină.. Ai un creier, dacă ai fost norocoasă ai două mâini, două picioare, deci te poți descurca. Nu trebuie să depinzi la nesfârșit de existența unui bărbat în viața ta.

Nu, dacă te desparți de tatăl copiilor tăi indiferent de motive, poate te-a înșelat, părăsit, nu contează, tu nu vei folosi copiii pentru manipularea lui sau pentru răzbunare, nu îi vei distruge distrugându-le relația cu tatăl lor, chiar dacă tu ești rănită, pentru că ești femeie deșteaptă și știi că distrugându-ți copiii mai devreme sau mai târziu te vei autodistruge..

Este adevărat, nu te naști femeie, devii femeie..

Iar pentru asta trebuie să muncești cu tine, să faci tot posibilul să te cunoști profund, să îți cunoști atât potențialul cât și limitele, să fii conștientă de puterea ta dar și de slăbiciunile tale. Va trebui să fii dispusă să riști TOT, să cazi și să te ridici de fiecare dată, și cu fiecare căzătură și cu fiecare lovitură îți vei înțelege din ce în ce mai mult valoarea, îți vei cunoaște din ce în ce mai mult puterea.

Puterea ta, frumoasă femeie, nu stă în numărul de lemne pe care le tai, nu te mai compara cu bărbații, ce sens are? Puterea ta stă în cât de deschis poate sufletul tău să rămână după fiecare lovitură primită, în cât de mult poți să îți accepți și să-ți plângi durerea, atât cât simți, nici un minut mai mult.. Și mai ales, în cât de strălucitor poate zâmbetul tău să răsară din nou pe fața ta, după ce lacrimile se usucă..

Puterea ta, femeie, stă în cât de mult poți să iubești.. Pentru că numai iubirea va fi cea care va revela adevărata femeie din tine..

Dă-i voie!

 

Sursă foto: http://1.bp.blogspot.com/-got92yVbDjE/TebqzRPjVWI/AAAAAAAACeM/6-w4VOgpqts/s1600/goddess+%25281%2529.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

8 comments

 1. like! totul, cu preferinta pentru partea cu “…dacă te desparți de tatăl copiilor tăi…”

 2. Foarte tare articolul si perspectiva ta asupra feminitatii. Sunt curios daca ai scris un articol similar si pentru masculinitate, daca nu as fi interesat sa-ti aflu parerea si despre acest subiect.

  In rest numai de bine, o sa-ti mai rasfoiesc blogul si-o sa-mi dau cu parerea pe unde simt ca e loc.

  Zi frumoasa,
  Vio

 3. “Ești mamă.. Superb! Este într-adevăr exprimarea supremă a feminității tale, alături de împlinirea sensului pentru care ai fost creată (perpetuarea speciei).. ” = of, cliseele astea omniprezent-manipulatorii! nu toate avem inscris in ADN “vocatia” de mama, nu toate avem ca scop in viata perpetuarea speciei (ba dimpotriva, daca ar fi dupa unele, ideal ar fi sa piara cat mai repede aceasta specie, cancer planetar)… de altfel de aici si multe tragedii derivate : femei care habar nu au sa fie mame, insa din inconstienta si iresponsabilitate, devin mame…fara sa isi doreasca acest lucru, fara sa aiba o minima educatie si responsabilitate in acest sens…
  Iar puterea de a ramane cu portile deschise ale sufletului dupa fiecare lovitura, mie nu imi pare a fi nici o putere asta, ba chiar as zice mai degraba ca e prostie pura, sa-ti lasi scuturile permanent jos, sa nu veghezi permanent, sa te arunci in gol si apoi sa te plangi si sa te victimizezi toata viata ca iar ai incasat-o….si nu din iubire, ci doar din pura prostie…dar, asa, in teorie, literar vorbind, suna frumos, ba chiar pe alocuri si lacrimogen (pentru cele mai multe), recunosc 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.