Sari!

Posted by

Viața este simplă. Alegi tu sau “destinul” alege pentru tine.

Nu există curaj mai mare decât acela de a accepta față de tine că pur și simplu vrei altceva. Să recunoști și să accepți că nu mai ești același care erai acum un an, trei ani, 10 ani, chiar 20 de ani.. Nu, nu ai greșit cu nimic, chiar dacă acum așa pare. Chiar dacă pare că ți-ai complicat viața, că era atât de simplu doar să alegi altfel..

E ok, tot ceea ce a fost a construit omul care ești acum.

Dar să rămâi într-un context care clar nu te mai reprezintă doar din frica de a lua o decizie, de a face o schimbare, înseamnă să te negi pe tine, și acum da, începi să greșești.. Față de persoana cea mai importantă în viața ta, față de tine.

Acum mult timp citeam că în aramaică sensul originar al cuvântului “păcat” era greșeală față de tine însuți. Ulterior sensul a fost deturnat pentru interesele diverselor religii. Nici măcar nu știu dacă este adevărat, nu vorbesc fluent aramaica, dar mi se pare că are mare sens..

În momentul în care știi cine ești, ești în contact profund cu ființa ta, singurul păcat pe care îl poți avea este să te împotrivești propriului tău suflet.. Evident că a face rău unei alte ființe ar însemna să-ți faci rău ție.

Suntem blocați în contexte pe care ni le creăm singuri – relații, joburi, activități diverse – din cauza tuturor programelor care ni se inoculează de mici.

Clar cele mai mari încercări le avem în relații, acolo fiind cea mai mare încărcătură emoțională, cele mai adânci răni de vindecat..

Da, îți trebuie un mare curaj să recunoști față de tine că relația în care ai investit ani de zile din viață s-a transformat într-un câmp de luptă sau într-un motiv de fugă. Pentru că dacă recunoști, realitatea devine din ce în ce mai insuportabilă, și la un moment dat trebuie să iei o decizie.

O perioadă te păcălești că ți se pare, după care îți găsești fel de fel de momente de refulare – diverse hobby-uri, mici (sau mari) aventuri cu alte persoane, orice te ajută să mergi mai departe în același context, fără a fi nevoit să faci o schimbare.. Sunt oameni are reușesc o viață întreagă să se mintă că trăiesc.. E ok, este alegerea lor..

Sunt alții care își găsesc motive mai “solide” – păi am copii, ce să fac? avem afaceri împreună.. Nu am bani.. etc. Toate sunt SCUZE.

Cel mai mare cadou pe care îl poți face copilului tău este imaginea unei relații sănătoase de iubire, transmiterea adevărului că viața nu este statică, că este ok să accepți cu maturitate schimbarea și să ai curajul de a face alte alegeri.

Cel mai mare cadou pe care îl poți face copilului tău este să îi ARĂȚI care este imaginea fericirii prin ceea ce ești tu. Nu trebuie să-i spui nimic, el își ia tot ce trebuie din cine ești tu, din starea ta zilnică, din energia pe care o emani.

Așa îi oferi libertatea ca și în viața lui să își atragă relații sănătoase, iar dacă va constata că o relație este nesănătoasă, îi oferi libertatea de a alege să iasă din ea.

A nu se înțelege că militez pentru despărțiri și divorțuri.. Deloc! Există multe persoane care uitându-se prea mult în afară sau prea influențați de anturaj nici nu observă – decât când este prea târziu – că fericirea le era aproape și le-a scăpat printre degete. Dar chiar și așa, era o lecție de care aveau nevoie. Dacă așa le este drumul, își pot regăsi drumul spre vechiul partener, ambii ca două persoane complet noi. Dacă nu, creează premisele unor relații viitoare armonioase.

Sunt multe momente în viață în care ni se cere să sărim (mai mult sau mai puțin) în gol.. Tot despre curaj este vorba și atunci când întâlnești poate o persoană potrivită ție dar frica (tot frica..) te împiedică să te arunci în gol, să riști totul, să riști să fii rănit, să riști să fii dezamăgit.. Să riști să alegi..

Cruntă suferință trebuie să fie regretul de a fi fost aproape de împlinirea sufletească alături de o persoană pe care o iubeai dar ai ales din frică să o îndepărtezi. Mulți facem asta, ne închidem din frică și dăm cu piciorul unor șanse atât de rare, poate unice, de a fi fericiți. Sunt trenuri care se opresc pentru scurt timp în gară, dar pe care le pierdem din lașitate.

Într-adevăr, nu o altă persoană te face fericit, dar cred că adevărata împlinire omul o găsește într-o relație de cuplu adevărată, în iubirea adevărată. Există oameni care aleg un drum solitar – drumul care îi împlinește pe ei, dar cred că pentru majoritatea dintre noi o relație împlinită este una dintre principalele dorințe în viață.

În plus cred că toți – bărbați și femei – căutăm același lucru – iubirea în toate formele ei, iar încununarea este iubirea de cuplu între două persoane conștiente, în armonie cu ei înșiși și cu celălalt. O relație în care crești alături și împreună cu celălalt.

Am învățat greu, prin propria experiență, că este adevărată teoria conform căreia e mai bine să regreți ceva ce ai făcut decât ceva ce nu ai făcut. Viața este mișcare, schimbare, reînnoire.. Nimic nu o ucide mai mult decât stagnarea. Nimic nu o otrăvește mai mult decât “călduțul” – tradus în confort, compromis, de fapt frică.

Sunt două categorii de oameni – cei care fac alegeri și cei care sunt puși în fața faptului împlinit. Eu cred că toți avem la un moment dat ocazia de a alege, dar o ratăm și ajungem să fim nevoiți să ne acceptăm “soarta”. Pentru toți este greu, dar cei care fac alegeri au de partea lor energia curajului, care te împinge în sus. Ceilalți se luptă mult să iasă din inerția iluziei unei realități care între timp a dispărut.

Indiferent de situație, când sufletul tău îți șoptește că este momentul, sari în gol!

Sari cu încredere!

Mai devreme sau mai târziu sigur îți vor crește și aripile!

 

Sursa foto: https://s-media-cacheak0.pinimg.com/736x/cb/5e/24/cb5e247499f5c00a5dcd24f67d4b5ed6.jpg 

Please follow and like us:

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.