Spiritualitate românească – Mesia din greșeală, bun și el…

Posted by

Am stabilit ca tot omul ajunge la o vârstă la care îi este din ce in ce mai greu să nu își pună și el câteva întrebări despre propria viață. Se numește maturizare.

Evident, sunt exemplare splendide ale speciei care reușesc cu eleganță să evite aceste momente de maxim consum neuronal și se limitează la citatele celebre ce împânzesc rețelele de socializare, dar despre ele intr-un episod următor..

Așadar, te izbește la un moment dat criza de identitate.. Stai o perioadă cu privirea țintuită într-un punct fix, rumegând sensul vieții.. După ceva vreme, epuizat de efort, fie ajungi la concluzia că mai bine reiei ultimele episoade ale telenovelei preferate, pe care le-ai ratat între timp, dar pe care sigur le poți vizualiza pe youtube sau alte site-uri similare, fie decizi să continui introspecția.. Doar că de unul singur este greu și ai nevoie de un sprijin exterior, pentru că învârtindu-te in cerc la nesfârșit te ia cu amețeală.

Primul pas – te confesezi unui prieten.. E ok, la început pare că ai găsit soluția, doar că după câteva discuții realizezi că te rotești din nou într-un cerc, o idee mai măricel, dar tot cerc..

Urmează decizia de maximă importanță, apelezi la un specialist..

Ei, aici trebuie să știi un lucru – ești fix în țara potrivită! Aici este într-adevăr o maaare gradina, în care se găsește cea mai mare concentrație de terapeuți, psihoterapeuți, parapsihoterapeuți, astroterapeuți, tarototerapeuți, energoterapeuți, bioenergoterapeuți, radiestezistoterapeuți, reikiterapeuți șamd. pe metru pătrat. (se pot face toate combinațiile între prefixele menționate inclusiv pot fi folosite toate, urmate de rădăcina unică, miraculoasă – “terapeuți”).

Trebuie să știi că în general oricărui terapeut carpatin i se pot adăuga generos absolut toate prefixele, pentru că ei stăpânesc perfect toate ramurile spiritualității, atât inițierile cunoscute, cât mai ales cele necunoscute încă omenirii.

Așadar, plin de emoție și încredere, te avânți fără să-ți dai seama, în călătoria vieții tale…

Acum ar fi un bun moment în care să mai afli un secret: aproape toți terapeuții din spațiul carpato-danubiano-pontic (nu generalizăm, sunt vreo două excepții..) suferă de forme de frustrare financiară cronică (forme care variază de la ușoare, până la patologice..).

Mai pe scurt, da, fiecare dintre ei are o misiune care implică salvarea umanității (în mod real, este o cantitate atât de mare de mântuire disponibilă pe metru pătrat în România încât chiar putem să ne relaxăm (chakra) încă de pe acum), DAR toți sunt frustrați pentru că deși Mesii (n-am găsit altă rimă), au avut nenorocul să se nască într-o țară cu un PIB jenant pe cap de locuitor..

Ceea ce înseamnă că sunt obligați să salveze oameni (pe bandă rulantă, am putea adăuga) pe sume modice… Vorbim de mii de euro la câte unii, dar totuși, jenant.. Bine, nu a ajutat cu nimic că acum 2000 de ani, a fost unu’ care dădea gratis… Efectiv a stricat piața.. Noroc că în cei 2000 de ani scurși între timp a avut grijă Biserica să mai atenueze prejudiciul creat..

.. ceea ce totuși nu-i ajută dată fiind concurența neloială pe care Biserica încă le-o face, cu toate programele pe are ei săracii se chinuie să le inoculeze “clienților”..

Revenind la epopeea maturizării, mergi la astrolog si afli că totul ți se trage de la faptul că Soarele se afla la data nașterii fix în zodia nepotrivită, ascendentul este absolut greșit iar combinația dintre Saturn, Luna Neagra și Neptun de-a dreptul ridicolă… Jupiter de obicei lipsește complet din harta ta..

.. mergi la o tanti care-ți înșiră niște cărți colorate, din care reții doar că la drum de seară ești spânzurat iar la așternut nu cade nimic. De obicei principala problemă este legarea cununiilor (dacă ești norocos în fundă, dar de cele mai multe ori sunt făcute nod..), mergi prin câteva cimitire, tai câțiva cocoși, plătești mii de euro și aștepți rezultatele.. Degeaba.. De ce? Că ai karmă proasta…. sau de prost.. Nu e clar..

După toate cele de mai sus, evident ca ai început deja să elevezi spiritual..

Începi să atragi în viața ta maeștri spirituali… Daaa, Nirvana e pe-aproape…

Ăștia sunt cei mai tari.. Și sunt mulți… Când ajungi la o vârstă respectabilă dar nu ai o anumită calificare, ÎNTOTDEAUNA poți să te faci “maestru spiritual”.. De ce? Păi cine naiba știe ce e aia?! Poa’ să fie oricine.. orice..

Ăștia sunt de mai multe feluri:

 • sunt ăia blânzi la prima vedere, de obicei “îngeri întrupați”, care cu voce domoală te fac să crezi că Jesus, Moise și Burebista s-au întrupat fix în fața ta cu unicul scop de a te vindeca pe tine, evident contra unei sume modice..
 • mai sunt aia care vorbesc monosilabic si o ard misterios, răspunsurile lor cuprind în general expresii ca “poate..”, “oare?!”, “dar ce simți tu despre asta?”, “hmm…” și chiar “…” – ăștia chiar sunt buni, pentru că da, răspunsul e în tine, iar ei îți fac un mare bine abținându-se să-și dea cu părerea, doar ca na, fac asta contra unei sume.. modice…
 • și mai sunt ăia furioși, de mergi la ei, le dai bună ziua și încep instant să urle la tine, să-ți dea pumni si palme fizic sau subliminal, bâte în cap, picioare în gură, te împroașcă cu spumele generate de colțurile gurii (verbal dar ocazional și în scris, generos, la comun, prin mediile de socializare).. Nuuuu, ei nu sunt dereglați, nuuu, nu au probleme psihice, nuuuu, ei doar manifestă întunericul din tine ca tu, boul, să-l vezi….. Ei sunt echilibrați (când se șterg la gură) doar că manifestă mesianic întunericul simpatizanților, da, ați ghicit, contra unor sume.. deloc modice… Unde mai pui că ăștia par și cool…. că nimeni normal la cap nu poate să creadă că sunt nebuni, ei sunt doar speciali și cu mult înaintea timpului lor.. vizionari!

Ar mai fi multe de spus, dar ca să nu mai lungim prea mult povestea, ajungem și la vestea bună..

DACĂ reușești să supraviețuiești tuturor programelor pe care ți le inoculează/activează/re-activează, dacă reușești să realizezi faptul că tu erai normal de fapt doar ca nu știai, ajungi să te cunoști, să înțelegi că da, ai avut nevoie și de blândețea unora, și de ridicatul din umeri al altora, și chiar și de pumnii, palmele si spumele patologice ale altora pentru a te vedea pe TINE, cu adevărat, așa cum ești..

Și în momentul acela fantastic vei realiza că nu vei mai avea nevoie de nimeni, NICIODATĂ, pentru că înțelegi că niciodată nu ai avut nevoie de ei..

Și da, absolut întâmplător, din greșeală și complet neintenționat, ei chiar te-au salvat!

..contra unei sume mai mult sau mai puțin modice..

 

 

 

 

Please follow and like us:

5 comments

 1. Au și ei rolurile lor….ajută pe unii să se trezească mai repede, mai ales dupa ce scot banii din buzunare. Asemănător faci și tu prin aceste articole…având în vedere că nu-ți dai numele,poate că, de fapt undeva percepi și tu niște tarife.
  Ai talent literar, iar pentru asta felicitări…frustrări ascunse se pot observa și la tine, iar aceste articole te încadrează în rândul concentrației ” de terapeuți, psihoterapeuți, parapsihoterapeuți, astroterapeuți, tarototerapeuți, energoterapeuți, bioenergoterapeuți, radiestezistoterapeuți, reikiterapeuți șamd. ”
  Articolele tale sunt amuzante și atrăgătoare, însă ai grijă să nu îți aplici, evident în procent mai redus, ignoranța gigolo-terapeutului și nu mă refer la partea financiară, ci la mândria de a crede că știi totul.
  Recunosc că citesc cu plăcere articolele tale și rezonez parțial cu ele. Vreau doar să amintesc că toți suntem elevi pe drumul evoluției și că tendința pamfletară ( uneori exacerbată ) este o formă de a judeca pe ceilalți, mai ales că antrenează o creștere, în timp, a judecății pătimașe a cititorului care crede că știe totul, iar în rândurile celor citați de tine chiar există unii pe care Dumnezeu i-a binecuvântat cu ceva mai multe daruri și au tarife modice.

  1. Inteleg ce spui, si eu vreau sa evit judecata mai ales ca personal am mai spus ca totul are un sens si orice experienta foloseste…:) nu judec, doar relatez cu umor (nu neaparat sarcasm), fiecare intelege pe masura interiorului sau.. In acelasi poate citesc si maestrii si isi mai pun niste intrebari.. Minuni exista! 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.