Hai, curaj!

Posted by

 

Ai 30 – 40 de ani. Ai un sot/o sotie. Ai copii. Ai o casa. Ai chiar si un caine. Ai TOT.

Ai oare TOT?

Totul tau este al tau sau tot ceea ce esti si tot ceea ce traiesti sunt niste programe, adanc inradacinate in mintea ta? Ce ai stim, dar cine esti stii?

Te trezesti in fiecare dimineata, iti bei cafeaua, duci copiii la scoala, mergi la serviciu, iti faci treaba, pleci de la serviciu, iei copiii de la scoala, treci pe la magazinul din colt, faci cumparaturi, ajungi acasa, faci mancare, mananci, culci copiii, te culci.

Asta este TOTUL tau? Unde esti tu in viata ta?

Momentul in care ai curajul sa te intrebi asta este fantastic, magic, atunci incepi cu adevarat sa traiesti. Cu orice riscuri, alegi sa traiesti, nu sa repeti niste programe ale altora, dovedit falimentare.

Si atunci, iti iei inima in dinti.. Incepe adevarata calatorie, a ta catre tine.. Mai intai trebuie sa cureti incet-incet, foaie cu foaie, tot ceea ce altii vor sa fii.. TOT.

Pe masura ce afli cine nu esti, locul acela gol va fi umplut cu cine esti TU de fapt.

Asuma-ti riscul, orice risc, riscul de a descoperi ca tot ce ai fost pana atunci a fost o minciuna pe care singur ti-ai fabricat-o pentru a-i multumi pe ceilalti sau a le face in ciuda.. Riscul de a nu fi perfect.. Riscul de a iti vedea toata umbra, tot ceea ce ai incercat ani in sir sa ascunzi (de tine).. Riscul de pierde prieteni.. Riscul de a pierde familie.. Riscul de a pierde tot..

Pentru ca doar atunci cand pierzi tot (ceea ce era fals) vei castiga singurul lucru care conteaza cu adevarat: TU.

Iar cand te gasesti pe tine, acolo va fi inima ta, acolo va fi IUBIREA ta fata de tine, si acolo cu siguranta va fi TOT ceea ce iubesti cu adevarat: TU si ceilalti.

Pentru ca nimic si nimeni din ceea ce sufletul tau iubeste nu va disparea vreodata, tot ce pare ca se pierde de fapt nu a fost niciodata al tau.. Dar vei gasi TOT. Si te vei regasi in TOT.

Hai, putin curaj si fa un pas, un singur pas in interiorul tau..

TU esti TOT!

Please follow and like us:

One comment

  1. “Ai 30 – 40 de ani. Ai un sot/o sotie. Ai copii. Ai o casa. Ai chiar si un caine. Ai TOT.Ai oare TOT?” – atat de putin? un alt program standard, care ruleaza pentru cei mai multi si pe care cei mai imbratiseaza inconstient….asta e tot? doar atat? oferta lumii acesteia e atat de ne-ofertanta? daca tot ceea ce este aici, orice e prea putin? daca fericirea nu e scopul, ci doar o potentialitate, un fel de efect secundar posibil…daca fericirea si iubirea nu sunt de ajuns? tu esti tot si nimic totodata! Aleluia! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.