Acea zi..

Posted by

Omenirea a “evoluat”..

La început omul era parte din natură, o simbioză perfectă.. Natura îi oferea tot ce îi era necesar – hrană, adăpost, apă, leacuri pentru boli.. Omul era parte din natură, unit cu natura, în perfectă armonie și comuniune.

Încet-încet, omul a “evoluat”.. S-a desprins de natură, a învățat să stăpânească natura, după care a mai fost un singur pas până la distrugerea ei. Omul nu a mai fost parte din natură, a devenit prădător. A intervenit ierarhia – omul s-a considerat mai presus de natura din care provenea.

Următorul pas al “evoluției” a fost atunci când a intervenit ierarhia între oameni – de la trocul firesc și natural prin care toți își asigurau cele necesare traiului s-a trecut la dorința de “a avea” mai mult, confundată timp de milenii întregi cu “a fi” mai mult.

A apărut sistemul monetar, omul a continuat sa “evolueze”, am ajuns la întreaga construcție pe care o vedem astăzi. “A AVEA” a devenit nevoia de bază a omenirii, sensul valorii fiecărei ființe umane.

Un exemplar reușit al speciei trebuie SĂ AIBĂ. Bani, o familie, copii, proprietăți, haine scumpe, mașini… Suntem bogați? Nu, dar avem bani. Suntem părinți? Nu, dar avem copii. Suntem fericiți? Nu, pentru că nu suntem. Doar avem.

Mulți dintre noi am început deja să intrevedem falimentul sistemului pe care l-am creat cu spor atâta amar de vreme.

Și dacă ne-am trezi intr-o dimineață că nu mai avem nimic? Dacă ne-am trezi ca nu mai există bani, nu mai există electricitate, nu mai există telefoane, nu mai există internet? Dacă ne-am trezi într-o dimineata doar fiind? Noi și cei din jur.. Atât.

Oare cum ar fi acea zi? Când rămâi doar tu cu cine ești. Cu cine ești tu și cu cine sunt ceilalți.

Când nu ai nimic. Doar ești..

Da, aceea VA FI o zi minunată, în care totul se va reseta, în care omenirea își va înțelege în sfârșit sensul pe această Planetă, în care vom înțelege că totul a fost o iluzie, tot sistemul a fost o minciună menită să ne ajute să fugim de tot ceea ce contează cu adevărat, de NOI.

Da, a trebuit să ne creem singuri iadul, pentru a ne re-crea RAIUL. A trebuit să avem tot, pentru a învăța să FIM TOT. A trebuit să ne satisfacem toate dorințele, pentru a descoperi că nu avem nevoie de nimic din ceea ce ne dorim.

Cea mai mare minune și realizare va fi când vom ști că putem avea tot, dar alegem doar să fim, pentru că știm că NOI doar suntem..

.. TOT.

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.